Προσφέρετε σε ένα καλαθάκι τις μπουκίτσες ψωμιού ραντισμένες με κιρς ή κονιάκ ή αλειμμένες με λίγο βούτυρο και σκόρδο. Για κρασί, πιείτε από αυτό που χρησιμοποιήσατε στην παρασκευή του ζωμού του φοντύ.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το σπορέλαιο και 1 πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος το τυρί, το ζαμπόν, τις ελιές ψιλοκομμένες και τις πιπεριές.
Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και βάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180 οC για 50 λεπτά.